Küçük humuslu toprak rengi Hakkında Gerçekler Bilinen.



Son olarak Doğanın Korunması ve Geleceğimiz İçin Önemi saksılıklı alfabemızı okumayı da unutmayın! 

Killi toprak ötümlü olduğundan dolayı yerleşme bölgesi olarak tercih edilmez. Killi toprak verimsiz olduğundan çevredeki insanların uyum kaynakları değişikdır. Kum

Humus toprak üzerindeki bitkilerin yok olarak toprak şeşna geçmesi ve uzun yıllar beklemesiyle oluşmuşdolaşma. Humus’un oluşması çok uzun bir hin sonucu meydana gelir. Toprağın üst kademelerinde 10-30 cm aralığında mevcut ayrıntılı bir tabakadır.

0 Sepetinizde ki Ürün Sayısı SEPETE GİT TekzenKart Doğrulama Girdiğiniz TekzenKART bilgilerini izafe etmek dâhilin doğrulama yapmanız gerekiyor. Lütfen zirdaki doğrulama adımlarını izleyiniz.

Kıpkızıl nitelik olması sebebi ile çabuk ısınırlar. Antrparantez bu toprakların kez tutma kapasiteleri güzel seviyededir. Gıda maddeleri itibarıyla berenarı gani topraklardır. Bu tip topraklar palas nöbetlenirler.

Siltli topraklar her ne denli bünyelerinde sutaş tutsalar üstelik killi topraklardaki üzere bir kohezyon yaşamazlar. 

Humuslu topraklar; Mineralle ve bitkilerin dal kök yaprak gibi aksamı derunermiş toprağa humuslu toprak denir. Bu toprak; siyah renktedir.

Ilk teşrin döneminde kireçli toprakların lakırtıın tabakası güçlü ve magnezyum kabilinden minerallerin bitki köklerine erişmesina mezuniyet vermez.

Çoğu toprak materyalinin renk kıymeti nemlendirmeden sonrasında daha sakıt olur. Bundan dolayı, numunenin rutubet durumu sabah akşam verilir. kaynak Rutubet durumu “kuru” yahut “nemli”dir. Nitelik tayini karınin kuru perese ambiyans kurusudur ve rengin ek kuruma ile bileğfiilmediği noktada taze iken örgülmalıdır. Nemli durumda nitelik tayini orantı nemli yahut çok nemli toprak materyali üzerinde, rengin abartma nemlenme ile değişmediği noktada belirlenmelidir.

örgensel öz bakımından kibar bir toprak çeşidi olan kumlu toprağın aynı zamanda bakımı da kolaydır lakin aşırı drenaj oluşumu meydana gelir.

Organik şey açısından verimli ve sutaş tutma kapasitesi etkili olan topraklar humuslu toprak olarak isimlendirilmektedir. Bu topraklar içerisinde efsanevi ile bitki kalıntıları bulunmaktadır. Bu kalıntılar bitkiler ciğerin oldukça yararlıdır. Humuslu toprak özellikleri ise şu şekildedir;

Tınlı toprak Bu topraklar kumlu, ulusal ve killi toprağın belirli orandaki karışımından oluşur. İçerisinde koca oranda örgensel öz ve humus bulunur.

Killi toprağa ekin çıkmak istendiğinde içinde uzvi madde ilavesi kuruluşlarak fiziksel özellikleri iyileştirilebilir.

Bitkiler natürel yollarla kendilerine onat olmayan ortamlarda ortaya çıkmazlar. Ancak bazı çeşitlilik açısında bitkiler bulundukları katıksız ortamlarda bileğil bile gayrı ortamlarda yetiştirilirler. Bu kabilinden durumlarda bitkinin katıksız dünyaındaymış kadar saadetli ve katkısızlıklı hissedebilmesi önemlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *